“Estetik” kelimesi, Yunanca’da duygu ve duygusallık anlamına gelen “aesthesia” kelimesinden gelmektedir. Diş hekimliğinde ise estetik kelimesi, ağız ve yüz bölgelerinin sağlık ve güzellik açısından yeniden düzenlenmesi, ağız bölgesinin yüzün tamamıyla uyum sağlanması anlamına gelir. Estetik diş hekimliği, sanatla diş hekimliğinin bir arada kullanılmasıdır dersek abartmış olmayız. Estetik diş hekimliğinde ise önemli olan şey, tıbbi kurallar dahilinde size uygun olan gülüşü bulmak ve uygulamaktır.
Her insanın kendine özgü bir gülümsemesi vardır. Diş hekiminiz sadece ağzınızın şekline ve foksiyonuna göre değil, aynı zamanda hastanın cinsiyetine, mesleğine, kişiliğine ve hatta yaşam tarzına göre bir gülümseme tasarlamalıdır. Bu gülüş tasarımı sırasında ise diş hekimleri laminate veneer, diş beyazlatma, implant, porselen dolgu, kırmızı diş estetiği, tam seramik kuron, ortodonti gibi tedavi yöntemlerini kullanmaktadırlar.
Diş estetiğinde bir diğer önemli husus ise, diş hekiminin deneyimidir. Estetiği uygulayan hekimin teorik bilgisi ne kadar iyi olursa olsun, deneyimli bir diş hekimi olmadığı sürece size uygulanan estetik de kaliteli olmaz. Diş hekimi, en nazik prosedürleri bile gerçekleştirebilecek sanatsal yeteneğe, yaratıcılığa ve teknik becerilere sahip olmalıdır. Bu yüzden diş estetiğinizin kalitesinde diş hekiminin teknik bilgisi ve yeteneği oldukça önemlidir.